Meer leads genereren als makelaar met een schattingstool

4 minuten lezen

Julien Van Nuffel 👨‍💻

Julien Van Nuffel 👨‍💻

Marketingexpert voor vastgoedprofessionals in Vlaanderen

Een online schattingstool is dé ideale manier voor het binnenhalen van leads en verkoopopdrachten. Niet overtuigd? Lees het artikel en ontdek de meerwaarde

Bij We Invest zijn we ervan overtuigd dat technologie een nuttig instrument is ten dienste van de makelaars. Een voorbeeld van zo’n instrument is de online schattingstool. Deze zal nooit de expertise en vakkundigheid van een vastgoedexperts kunnen vervangen, maar kan makelaars wel ondersteunen bij het binnenhalen van leads en verkoopopdrachten, door potentiële kandidaat-verkopers te identificeren in de massa!

Een gekwalificeerde lead krijgen in slechts 2 min.

Om een huis of appartement te schatten heeft elke expert zijn eigen techniek, zoals de vergelijkende aanpak, de huuropbrengstaanpak, enz. of een combinatie ervan. Hoe slagen de online schattingstools er dan in om woningen te schatten die ze nooit hebben gezien? Wel, een gedetailleerd invulformulier en de kracht van machine learning (of automatisch leren) zorgt voor een eerste schattingsrapport.

Ook We Invest creëerde een uiterst krachtige online schattingstool voor de lancering van onze nieuwe website. We leggen je uit hoe het werkt vanuit het standpunt van de vastgoedprofessional.

Het is zeer eenvoudig: zodra het formulier ingevuld en gevalideerd is door de prospect, gebeuren 2 zaken. De persoon ontvangt een schatting van zijn woning én onmiddellijk wordt een lead gestuurd naar het vastgoedkantoor, dat geografisch gezien het meest relevant is. Door de verzamelde gegevens van het invulformulier, bevatten de leads essentiële informatie voor de makelaar: wat is het telefoonnummer en het e-mailadres? Heb je te maken met een eigenaar, toekomstige eigenaar of een huurder? Wat is het doel van zijn actie? Over welk type woning gaat het? Al die info stelt je in staat deze potentiële toekomstige klant op de meest doeltreffende manier te benaderen, met een gepersonaliseerde aanpak.

De online schatting is dus een zeer waardevol instrument en een bron van onmisbare informatie om leads te verzamelen. Er is uiteraard een investering nodig om het op te zetten, maar de resultaten zijn dan ook zeer overtuigend.

Dé bondgenoot van de vastgoedprofessional

We overlopen de vele voordelen van deze echte “leadmachine”.

Gebruiksgemak

We evolueren naar een online wereld met veeleisende gebruikers, waardoor makelaars meer en meer de makelaar van de toekomst moeten worden.

De online schatting biedt een antwoord op deze vraag: onmiddellijk, snel, gratis en gemakkelijk in gebruik. In enkele klikken krijgt de toekomstige verkoper antwoorden zonder dat hij grote of bindende stappen moet ondernemen. Zo komt een eerste contact tot stand tussen jou en je prospect, die zonder deze functionaliteit misschien nooit was gebeurd.

Een bron van kwaliteit

Zoals je weet, floreren online schattingstools op het internet, maar de ene tool is de andere niet … Bij We Invest gaan we altijd voor kwaliteit door het zeer uitgebreide invulformulier en een betrouwbare database voor een nauwkeurige en realistische schatting. Deze digitale oplossing biedt dus een eerste overtuigende ervaring aan je potentiële toekomstige klant. Jij hoeft die alleen nog maar opnieuw te contacteren om hem te adviseren en te begeleiden in zijn project.

Het schattingsrapport: een onmisbare ondersteuning

De online schattingstool van We Invest genereert ook een automatisch schattingsrapport. Dit rapport speelt een belangrijke rol in de conversie van je potentiële klant naar een werkelijke klant. Een aantrekkelijke, duidelijke en gedetailleerde presentatie laat toe je prospect te overtuigen van de relevantie van deze schatting en je expertise en professionalisme te tonen.

Uitgebreide functionaliteit

Online schattingstools worden meestal voorgesteld om huizen of appartementen te verkopen. De We Invest-schattingstool gaat een stap verder en ondersteunt ook de schatting van een woning voor verhuur. Deze bijkomende optie is een echte troef voor je kantoor en stelt je in staat voortaan ook contacten van vastgoedinvesteerders te verzamelen.

De gratis online schatting biedt dus een echte meerwaarde voor vastgoedprofessionals!

Resultaten die niet bedriegen

We kunnen zeggen dat je ons op ons woord moet geloven, maar waarom zouden we dergelijke resultaten voor onszelf houden?

In slechts 2 maanden tijd zijn 2.264 formulieren voor een online schatting ingevuld via de We Invest-website. Daarvan hadden 2.137 aanvragen betrekking op verkoop en de overige 127 op woningen voor verhuur.

Bovendien gaven 447 gebruikers aan dat ze momenteel hun woning verkopen! Zoveel gekwalificeerde leads en gegevens verzameld voor onze kantoren. Dat is een echte goudmijn als je de cruciale rol van data kent om een bevoorrechte relatie tussen klant en makelaar op te bouwen.

En dat is nog niet alles. Met de door We Invest ontwikkelde tool kan de prospect ook onmiddellijk een afspraak maken voor een fysieke schatting. Deze functionaliteit leverde 123 afspraken op voor onze 23 kantoren, en dit in slechts 2 maanden!

Onze schattingstool is een van de vele diensten die ons team van We Invest-experten biedt aan vastgoedprofessionals! Ontdek zelf wat We Invest je allemaal te bieden heeft.


Verder lezen?

Wat zijn de digitale trends voor 2023 volgens ‘Digital First’?

3 minuten lezen

Digital First is een internationale beurs die jaarlijks meer dan 4000 vakexperten op vlak van digitalisering en digitale marketing verzamelt. Ook We Invest kon hier als digital pioneer natuurlijk niet ontbreken. Ons team van digitale experts ging op zoek naar dé trends die de toekomst van vastgoed zullen (her)tekenen.

Julien Van Nuffel 👨‍💻

Julien Van Nuffel 👨‍💻

Marketingexpert voor vastgoedprofessionals in Vlaanderen