Deskundigen die trends in onroerend goed analyseren

Wat is een Golden Lead, het systeem dat 10% meer verkoopopdrachten oplevert voor onze kantoren?

3 minuten lezen

Julien Van Nuffel 👨‍💻

Julien Van Nuffel 👨‍💻

Marketingexpert voor vastgoedprofessionals in Vlaanderen

Onze kantoorbestuurders kunnen tot 10% extra verkoopopdrachten genereren dankzij het Golden Leads systeem van We Invest.

Met het kenmerkende Golden Lead-systeem kunnen onze kantoorbestuurders extra verkoopopdrachten genereren dankzij een intense samenwerking met hun collega’s van andere kantoren, en dit met een minimale investering van tijd en energie. Zo konden onze kantoren gemiddeld genomen zo’n 10% bijkomend verkoopvolume genereren in 2023. 

Hoe werkt het Golden Lead systeem? 

Onze kantoren werken vanuit grote, exclusieve zones met een groot potentieel. Zo hebben ze de ruimte om uit te groeien tot dé referentie in hun exclusieve gebied. Toch zijn we ons ervan bewust dat het adresboek van een kantoor niet enkel beperkt is tot het exclusieve gebied waarin het werkzaam is. We geloven echter dat de tijd en energie die je in deze leads stopt, beter in je eigen zone kan geïnvesteerd worden.

Daarom werd het Golden Lead systeem in het leven geroepen. Het komt inderdaad vaak voor dat een kantoor een prospect heeft buiten de exclusieve zone. De makelaar kan dit contact dan doorsturen naar de We Invest makelaar die verantwoordelijk is voor die regio. Beide makelaars ontvangen dan een deel van de commissie: zowel de eerlijke vinder van de lead, als de persoon die de verkoop kon verzilveren. 

Het Golden Lead systeem in actie

Zo kan de klant van Pieter, de kantoorbestuurder van We Invest Gent, zijn bungalow in de Ardennen verkopen via Alexandra van We Invest Sud-Luxembourg. Pieter legt het contact, maar hoeft zich van de verkoop niets aan te trekken. Alexandra is heel blij met de verkoop, en geeft dan ook met plezier een deel van haar commissie af aan Pieter. Een echte win-winsituatie om de uitwisseling van verkoopleads binnen het netwerk van kantoren te optimaliseren. 

Samen aan hetzelfde touw trekken

Interne concurrentie is totaal niet bevorderend, integendeel zelfs. Die is bij We Invest uitgesloten dankzij de combinatie van exclusieve gebieden en het lead-sharing systeem. Zo kunnen onze kantoren focussen op het uitbouwen van hun naam en merk in hun eigen, ruime zone.

Bij We Invest zijn we geen concurrenten maar partners. Ik kreeg meer dan 15 leads van mijn collega's in de eerste 4 maanden na de lancering van mijn kantoor.

Christine Adriaens, kantoorbestuurder We Invest Meise

Waarom is dit systeem zo succesvol?

Afhankelijk van verschillende factoren haal je gemiddeld genomen zo’n 10% extra inkomen uit het Golden Leads systeem. Dat is dus, zeker voor onze beginnende kantoren niet te onderschatten. Daarnaast is het voor bestaande kantoren een manier om passief inkomen te genereren. 

Ik geef minstens 5 gekwalificeerde verkoopleads per maand door aan andere kantoren in het netwerk, wat me een mooi passief inkomen oplevert. Ik bespaar zo ook tijd en kan me focussen op mijn eigen regio.

Laurent Braem, kantoorbestuurder van We Invest Waterloo en We Invest Rixensart

Door geen tijd, energie en geld te verspillen aan panden buiten je regio, kun je meer tijd investeren in andere panden, projecten en visibiliteit. Dat maakt van jou dé lokale referentie voor residentieel vastgoed in je eigen zone. 

Je eindklant geniet van dezelfde uitzonderlijke service

De opleiding, selectie en coaching van onze makelaars en kantoorbestuurders zorgt ervoor dat ook je eindklant gerust kan zijn van een tot de puntjes uitgewerkte verkoop. Hij of zij zal immers in contact staan met een professionele makelaar met dezelfde ondernemersmentaliteit, ongeacht in welk deel van het land. Daarnaast zorgt de automatisering van administratie door onze tools voor een uniformiteit binnen de dienstverlening. 

De schatting en in verkoopstelling van een pand zal dus zowel in Overijse als in Leuven op een gelijkaardige manier gebeuren. En dit met de persoonlijke touch van onze expert-makelaars.

Ook genieten van het Golden Lead systeem en onze bijkomende diensten voor onze vastgoedkantoren? Neem contact op om een eerste vrijblijvend gesprek rond een kopje koffie in te plannen.

Contact opnemen

Verder lezen?