Hoe helpt We Invest zijn kantoren groeien?

4 minuten lezen

Julien Van Nuffel 👨‍💻

Julien Van Nuffel 👨‍💻

Marketingexpert voor vastgoedprofessionals in Vlaanderen

We Invest is het snelst groeiende vastgoednetwerk van België, met 10 extra kantoren in 2023. En toch is de kans groot dat je nog maar weinig over ons hebt opgevangen: We Invest is vooral actief in Brussel en Wallonië. Maar hoe wil We Invest zich ook op de Vlaamse markt ontwikkelen?

Wie Is We Invest?

We Invest is een innovatief netwerk van makelaars. Samen met onze zelfstandige kantoorbestuurders gaan we vastgoed anders bekijken door de mens opnieuw centraal te stellen in de vastgoedtransactie. We bieden onze kantoren een toolbox aan dat zich richt op technologie, coaching en (digitale) marketing, zodat ze tijd kunnen winnen en hun vastgoedkantoor sneller kunnen laten groeien.

Hoe helpen wij onze vastgoedkantoren?

Het doel van We Invest is het leven van onze zelfstandige kantoorbestuurders makkelijker te maken, en om onze makelaars te ondersteunen vlotter mandaten te verzilveren. We gebruiken een innovatieve aanpak en bieden ongeëvenaarde producten en diensten aan, waardoor alle betrokken partijen tijd en energie besparen.

Zo kunnen ze zich focussen op het uitbouwen van hun kantoor en het opbouwen van langdurige klantenrelaties. Een voorbeeld van zo’n innovatieve tool is onze facturatietool, waarmee de kantoren automatisch betalingen kunnen aanvragen. De tool berekent zelf de correcte commissie per makelaar en houdt rekening met alle factoren van de verkoop.

Onze impactvolle marketing

Als digitale pionier in de vastgoedwereld heeft We Invest naast zijn offline marketing expertise ook een zeer sterke kennis van online marketing. We bieden campagnes aan op maat, waardoor elk kantoor van een 360° visibiliteit geniet, offline, maar ook online. Het intern marketing team met een tiental experts, waaronder grafisch designers, digital marketeers, lead generation experts en marketing account managers zorgen voor impactvolle campagnes. Die impact meten en rapporteren we aan de hand van gedetailleerde digitale rapporten die we maandelijks delen met de kantoorbestuurder.

1,5 jaar geleden opende ik mijn eigen We Invest kantoor in Leuven, met een onmiddellijk succes! Het team is in amper drie maanden tijd naar 4 makelaars gegaan. Zonder de verschillende innoverende campagnes en coaching die We Invest opzette, zou deze groei moeilijk te bereiken zijn.

Ward Van Windekens, kantoorbestuurder We Invest Leuven

Naast het promoten van de kantoren via lokale acties, investeren wij als franchisegever in globale naambekendheid. Zo besteedt We Invest jaarlijks 10% van de omzet in globale marketingcampagnes. Deze campagnes zijn bedoeld om veel buzz te creëren en om het merk We Invest bij zo veel mogelijk mensen vertrouwd te maken. Zo zijn we steeds aanwezig op meerdere kanalen: in de pers, op sociale media, tijdens evenementen, via Google advertenties en in Wallonië zelfs op primetime-TV met ons programma Je Vends Ma Maison op RTL TVI.

Onze innovatieve digitale tools

Ons doel is om technologie in te zetten om de vastgoedtransactie menselijker te maken. Tegenstrijdig? Helemaal niet. Onze innovatieve tools stellen onze makelaars in staat om tot 45 uur per maand te besparen aan administratieve en repetitieve taken. Zo staan onze makelaars opnieuw in het middelpunt van de transactie en kunnen ze zich richten op hun grootste kracht: advies verlenen op maat van hun klanten.

Elk van onze kantoren wordt opgeleid om onze technologieën op een eenvoudige manier in hun dagelijks leven te integreren. En dit niet éénmalig. Het intern Customer Success team staat dagelijks klaar om onze kantoren te ondersteunen bij vragen of suggesties.

Met onze eigen CRM, interne e-shop voor prospectiemateriaal, automatische facturatietool, pipeline om de portefeuille te beheren, data-analyse… kunnen onze makelaars zowel het aantal leads als de kwaliteit ervan verhogen. Door taken te automatiseren of uit te besteden aan echte experts kan de makelaar meer tijd besteden aan de begeleiding van zijn klanten.

Elliot Cuvelier, Chief Technology Officer bij We Invest

Onze coaching

De vastgoedsector werd de laatste jaren stevig door elkaar geschud. Daarom is het steeds nodig up-to-date te blijven met alle laatste trends en technologieën. Elke kantoorbestuurder kan rekenen op verschillende coaches met hun specifieke expertisedomein. Die ondersteunen onze kantoren met frequente coachingdagen, maar ook met online lessen en gerichte opleidingen waar nodig. Zo worden de kantoorbestuurders bijvoorbeeld gecoached bij de verschillende campagnes op Google en sociale media en kunnen ze de resultaten ervan analyseren.

Onze commerciële ondersteuning

Onze kantoren profiteren van een grote, exclusieve prospectiezone, waardoor zij kunnen groeien zonder concurrentie van andere kantoren binnen het We Invest netwerk. Daarnaast biedt het netwerk ook tal van andere voordelen, zoals het doorgeven van mandaten aan andere We Invest kantoren wanneer die voor hen te ver weg zijn. Zo groeien onze verschillende kantoren mét elkaar, niet tegen elkaar. Een ander sterk punt van het commerciële aanbod van We Invest is het exclusieve partnerschap met BNP Paribas Real Estate.

De We Invest community

Al deze elementen vormen de stevige ruggengraat van ons vastgoednetwerk, maar dit laatste geheim ingrediënt is de kers op de taart: onze sterke community. Bij We Invest staat de mens in het middelpunt van alles wat we doen. Om in contact te blijven, komen de kantoorbestuurders regelmatig bij elkaar via professionele, maar onconventionele evenementen. Door deel uit te maken van dit netwerk is er een echte wisselwerking van ideeën, kennis en contacten.

“Bij We Invest zijn we geen concurrenten, maar partners. Ik kreeg meer dan 15 leads van mijn collega’s in de eerste 4 maanden na de lancering van mijn kantoor”

Christine Adriaens, kantoorbestuurder We Invest Meise

Je kent nu het geheime recept die het succes van het We Invest vastgoednetwerk verklaart. Wist je trouwens dat we voorlopig nog op zoek zijn naar nog meer ambitieuze kantoorbestuurders in Vlaanderen? Laat je gegevens achter en één van onze business coaches bespreekt rond een kopje koffie wat voor jou mogelijk is.

Ontdek de mogelijkheden

Verder lezen?

Je eigen vastgoedkantoor: de 7 stappen voor een succesvolle lancering

5 minuten lezen

Ben je geïnteresseerd in het openen van je eigen vastgoedkantoor? Of heb je al een eigen kantoor en ben je benieuwd hoe je de volgende stap kunt nemen in je carrière? Wij hebben al onze tips & tricks verzameld om je te helpen bij het openen van een succesvol vastgoedkantoor!

Julien Van Nuffel 👨‍💻

Julien Van Nuffel 👨‍💻

Marketingexpert voor vastgoedprofessionals in Vlaanderen