Twee mensen die belangrijke gebeurtenissen opnoemen

Opnieuw een jaar vol groei voor We Invest

5 minuten lezen

Julien Van Nuffel 👨‍💻

Julien Van Nuffel 👨‍💻

Marketingexpert voor vastgoedprofessionals in Vlaanderen

2023 was een jaar dat bol stond van uitdagingen, maar ook van veel vreugdevolle momenten van samenhorigheid. De ontwikkeling van nieuwe tools, de vele opleidingen en het feit dat ons team opnieuw fors is uitgebreid, getuigen allemaal dat we bijzonder fier mogen zijn op wat we in 2023 hebben verwezenlijkt.

Laten we met de deur in huis valen: 2023 was een fantastisch jaar voor heel het We Invest vastgoednetwerk. We hebben onze omzet verdubbeld naar 9 miljoen euro. Maar hoe hebben we deze resultaten kunnen behalen? We lijsten hier onze belangrijkste achievements op!

Het team is alweer stevig gegroeid

Het afgelopen jaar hebben heel wat vastgoedondernemers ervoor gekozen om zich aan te sluiten bij het innovatieve We Invest netwerk. In totaal tellen we nu meer dan 35 vastgoedkantoren en 200 medewerkers verspreid over het hele land. Én daarbuiten, aangezien we nu ook 4 kantoren hebben in Noord-Frankrijk. We kunnen over 2023 dan ook zeggen dat het een heel bijzonder rekruteringsjaar was, met ongelooflijk veel nieuwe ontmoetingen. 

Een ijzersterke community die heel wat oplevert

Nooit genoeg bijgeleerd!

De sterkte van een netwerk is al die kennis die je samen opbouwt. En ook dit jaar hebben we dit vertaald naar heel wat educatieve content voor jou en onze makelaars. Zo hebben we volop geschreven, gefilmd en gedeeld! Vooral onze makelaars plukken daar de vruchten van: van een hele dag kennis delen tijdens onze Agent by Agent Day, naar de Franchise Days, maar ook ons 24/24 online leerplatform. Daarnaast hebben we ook een aantal externe partners uitgenodigd om hun kennis over specifieke onderwerpen te delen. Zo hebben we in totaal meer dan 20 evenementen georganiseerd of bijgewoond!

Ook onze overwinningen vieren we samen

Wat is een betere manier om een community op te bouwen dan samen je overwinningen vieren? Dat gaat van elke nieuwe inkoop vieren met een gong en een pot snoep, tot de teambuildingevenementen die we samen op poten hebben gezet. Ook grotere events zoals onze 9e verjaardag zullen we niet snel vergeten. We hebben het beste uit dit jaar kunnen halen door elkaar beter te leren kennen en banden te smeden met onze medewerkers, externe partners en onze klanten!

We gingen op pad om jullie te ontmoeten

En daar is het niet bij gebleven. Het is onze wens als nieuwe speler in de Vlaamse markt om zoveel mogelijk makelaars en vastgoedprofessionals te leren kennen. En hoe doe je dat beter dan met netwerkevents zoals het Vastgoedcongres? We organiseerden ook leerrijke Brunch&Learns in heel Vlaanderen om de noden van de markt beter te begrijpen. Daarnaast waren we ook aanwezig op het beroemde RENT Salon in Parijs, waar we voor het eerst aanwezig waren met een heuse stand.

Ontwikkeling van innovatieve nieuwe diensten

Omdat de vastgoedmarkt permanent in beweging is, surfen we bij We Invest ook elke dag mee op de golf van de vernieuwing. Dit jaar is de markt weer in handen van kopers na een lange periode waarin verkopers de touwtjes in handen hadden (onder andere door de stijgende rentes). Tijd dus om ons aan te passen aan deze verandering en onze services optimaliseren voor kopers!

Maar hoe maak je de juiste beslissingen in zo'n veranderende tijden? Onderzoeken natuurlijk! Daarom hebben we meer dan 1.500 particulieren ondervraagt om hun verwachtingen en behoeften beter te begrijpen.

Daarna hebben we al deze bevindingen vertaald naar bruikbare tools voor onze makelaars. Een voorbeeld hiervan is gedragsgegevens van onze websitebezoekers te integreren in onze communicatiestrategie om onze klanten een hypergepersonaliseerde ervaring te bieden. Ons doel? De juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste persoon leveren!

Tot slot heeft onze online schattingstool een facelift gekregen! Alles werd opnieuw ontworpen om maximale transparantie te bieden en om de relevantie van de verkregen resultaten te bevestigen. Zo hebben we meer dan 14.500 unieke schattingen kunnen doen via deze tool!

Spraakmakende marketingacties 

We Invest staat al bekend om zijn bijzonder innovatieve marketingacties. Ook in 2023 hebben we op dat vlak zowel offline als online via alle mogelijke kanalen opnieuw onze stempel gedrukt op de vastgoedmarketing. In Wallonië kwam zo het 4de (!) seizoen van ons programma ‘Je Vends ma Maison’ op tv. Maar daar lieten we het natuurlijk niet bij:

  • We hebben onze online aanwezigheid verder uitgebouwd met verschillende digitale campagnes, bijvoorbeeld door samen te werken met influencers. Niet minder dan 5 door We Invest overtuigde content creators hebben onze diensten gepromoot bij hun community. Resultaat? Meer dan 100.000 mensen bereikt met een authentieke boodschap.

  • Onze contentstrategie hebben we nog meer op punt gezet. Zo zijn we nu ook te vinden op TikTok. In totaal hebben we meer dan 1 miljoen mensen bereikt op al onze kanalen.

  • Misschien heb je onze vlinderdas op straat gespot? Dat is normaal! Ook dit jaar zijn er weer enorm veel flyers uitgedeeld, enorme zeilen in de We Invest-kleuren opgehangen en niet te vergeten de duizenden borden die de gevels hebben overgenomen.

  • Er kwamen ook verschillende digitale schermen aan verschillende treinstations, bushokjes, ...

De kers op de taart? We sponseren sinds kort verschillende cyclocross events. Vlaamser kan niet!

Fantastische resultaten 

En al die inspanningen hebben opgeleverd... Samen met ons fantastisch netwerk konden we 2.000 verkoopmandaten binnenhalen. Dat vertaalt zich in een verkoopsvolume van méér dan 390 miljoen euro en een omzet boven de €9.000.000. Bovendien hebben onze tevreden klanten niet geaarzeld om als ware ambassadeurs onze diensten aan te bevelen.

Zoals eerder vermeld, vieren we onze successen onder andere met snoep. Zo hebben we in 2023 dus aardig wat calorieën binnengekregen, en hoewel we ze niet durven te tellen, beseffen we dat het in 2024 nog veel meer zullen zijn...

Dit jaar stond voor We Invest synoniem aan innovatie en community. We kunnen niet wachten om te zien wat 2024 voor ons in petto heeft! In ieder geval zijn we van plan om de vastgoedwereld elke dag wat anders te bekijken. Schrijven we dat nieuwe hoofdstuk samen?

Meer over ons

Verder lezen?

Verwachtingen voor de vastgoedmarkt in 2023

5 minuten lezen

De kerstbomen mogen weer het huis uit. De champagnekurken en het vuurwerk hebben geknald. Een nieuw jaar is van start gegaan, al dan niet met veel goede voornemens die al dan niet lang zullen worden volgehouden. Ondertussen dendert de trein in het nieuwe jaar alweer voort. En hoewel de wereld onvoorspelbaarder lijkt dan ooit, zetten onze experts toch enkele vastgoedtrends op een rijtje die zich in 2023 nog nadrukkelijker dan voorheen gaan manifesteren.

Lucie Hébert 👩‍🎨

Lucie Hébert 👩‍🎨