Slaag je voorkeuren op & ontvang als eerste onze panden

Slaag je voorkeuren op & ontvang als eerste onze panden

4 minuten lezen

Léa Léonard 👩🏻‍💻

Léa Léonard 👩🏻‍💻

Specialist in het ontcijferen van vastgoedtermen

Hoe werkt één en ander eigenlijk? Hoe kunnen de potentiële kopers er hun voordeel mee doen? En wat zijn de voordelen voor de eigenaars die hun pand willen verkopen? Onze experts gaan in dit artikel op die vragen in.

Kandidaat-kopers die hun zoekcriteria registreren op de sites van de vastgoedmakelaars nemen in de zoektocht naar een woning of appartement een voorsprong. Hun gegevens worden dan immers automatisch opgeslagen in het systeem en ze krijgen als eersten informatie over panden die beantwoorden aan hun criteria. 

Als eerste op de hoogte zijn van woningen en appartementen die te koop zijn heeft voordelen voor de kopers én voor de verkopers  

Hoe werkt de automatische match

Eerst en vooral leggen we nog eens uit hoe het proces verloopt.

  1. De kandidaat-kopers geven de zoekcriteria aan voor hun droomhuis of appartement: ligging, aantal kamers, beschikbaar budget, enzovoort. Die criteria worden opgeslagen in een beveiligd informaticasysteem.

  2. Tegelijk houdt de makelaar permanent zijn portefeuille met beschikbare panden up to date. De vastgoedmakelaar waakt er daarbij over om op een heel gedetailleerde manier alle kenmerken van de woningen en appartementen die te koop of te huur zijn te coderen.

  3. Vooraleer een pand dan te publiceren op de geijkte vastgoedsites, kijkt de makelaar eerst naar de opgeslagen gegevens in het klantenbestand. Als de door een kandidaat-koper opgegeven criteria beantwoorden aan een pand dat deel uitmaakt van de portefeuille met beschikbare woningen en appartementen, treedt de magie van het IT-systeem in werking! Automatisch worden de gedetailleerde kenmerken van het pand dan in de eerste plaats via mail verstuurd aan de honderden of zelfs duizenden kandidaat-kopers die op zoek zijn naar een vergelijkbaar pand.

  4. En voor één van de klanten in het bestand zal het zijn of haar lievelingspand blijken te zijn, zodanig dat de verkoop of verhuur in een vingerknip kunnen worden geregeld! Om van dit voordeel te kunnen genieten, moet je als verkoper natuurlijk wel samenwerken met een makelaar die werkt met de laatste technologische snufjes. Het IT-team van We Invest heeft alvast een bijzonder krachtige tool ontwikkeld om de zoekcriteria die de kopers opgeven automatisch op te slaan. Samen met de andere diensten die we aanbieden, stelt dit jou als verkoper in staat om jouw woning of appartement 2,5 keer sneller dan gemiddeld te verhuren of te verkopen!

Waarom gebruik maken van een systeem dat zoekcriteria opslaat?

Voordelen als je je woning of appartement wil verkopen of verhuren

Jouw makelaar geeft voorrang aan de kandidaat-kopers die de grootste interesse hebben. Dat verhoogt de kans op een vlotte transactie zonder problemen. Omdat de gegevens automatisch zijn opgeslagen, kan de makelaar via het raadplegen van die klantengegevens gemakkelijk en snel de ideale koper of huurder vinden van jouw woning of appartement. Een zorgvuldig uitgekozen selectie kandidaten om te kopen of te huren krijgt immers op basis van de door hen opgegeven criteria als eerste automatisch een persoonlijk bericht met daarin alle gegevens over het betrokken pand.

We illustreren het even met een voorbeeld. Je wil in Wetteren een appartement verkopen met een geschatte waarde van € 220.000 en met de volgende kenmerken : in goede staat, 2 kamers, 1 badkamer, een terreas van 10m². Tegelijk heeft meneer Vanderbruggen, die op zoek is naar een nieuwe woning in zijn zoekcriteria op verschillende vastgoedsites aangegeven dat hij voor een budget van € 200.000 à €250.000  een appartement met minimum twee kamers zoekt in de nabijheid van Gent. Aangezien deze zoekcriteria beantwoorden aan het appartement dat jij te koop aanbiedt, zal meneer Vanderbruggen in avant-première een e-mail krijgen met alle informatie over jouw pand, evenals de contactgegevens van jouw makelaar om een bezoek aan de woning of het appartement in te plannen.

Voordelen als je een woning of appartement wil kopen of huren

Als je het beu bent om je avonden en weekenden door te brengen met het scrollen op duizenden vastgoedsites, in de hoop er tussen die vele advertenties de woning of appartement te vinden die je hart sneller doet slaan, kan je je zoekcriteria invullen op onze website.

Ons IT-systeem zal je dan automatisch verwittigen als en nieuw pand te koop is, dat aan jouw criteria beantwoordt. Zo win je niet alleen tijd, maar vergroot je ook aanzienlijk je kansen om een thuis te vinden die beantwoordt aan je dromen. Je wordt immers als eerste in avant-première verwittigd en krijgt ook als eerste de kans om een bezoek in te plannen. Wacht niet langer en mis geen enkele kans door snel de criteria op te geven van je droomwoning, voor zover jouw makelaar natuurlijk die dienst aanbiedt, want het is een onmisbare troef geworden om jouw droomwoning te vinden.

En als je verkoopt is deze dienst een unieke kans om snel en tegen de beste prijs jouw woning of appartement te verhuren of te verkopen. Het klantenbestand van We Invest, wacht vol ongeduld om jouw pand te zien.

Ontdek wat We Invest nog allemaal kan doen om jouw vastgoedproject tot een goed einde te brengen!

Ontdek onze diensten

Verder lezen?

Je eigen vastgoedkantoor: de 7 stappen voor een succesvolle lancering

5 minuten lezen

Ben je geïnteresseerd in het openen van je eigen vastgoedkantoor? Of heb je al een eigen kantoor en ben je benieuwd hoe je de volgende stap kunt nemen in je carrière? Wij hebben al onze tips & tricks verzameld om je te helpen bij het openen van een succesvol vastgoedkantoor!

Julien Van Nuffel 👨‍💻

Julien Van Nuffel 👨‍💻

Marketingexpert voor vastgoedprofessionals in Vlaanderen